Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Χρήση των λεξικών από smartphones και tablets - Μέρος δεύτερο

Όπως σας ενημερώσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, η εμφάνιση των πολυτονικών σε φορητές συσκευές Android μέσω παλιών περιηγητών δεν είναι εφικτή και γι' αυτό προτρέψαμε τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν αυτές τις παλιές εκδόσεις, να αναβαθμίσουν τους περιηγητές τους.

Για να διευκολύνουμε τα πράγματα για όσους δεν μπορούν άμεσα να αναβαθμίσουν τους περιηγητές τους, κάναμε το εξής:

Σε όσους μπαίνουν μέσω τέτοιων παλιών περιηγητών στα λεξικά μας (στο κλιτικό λεξικό της αρχαίας π.χ.), εμφανίζουμε τα πολυτονικά γράμματα όχι ως γράμματα (που δε φαίνονται) αλλά ως εικόνες, ώστε να μπορούν (μέχρι να αναβαθμίσουν τους περιηγητές τους) να βλέπουν τα πολυτονικά γράμματα. Η λειτουργία δεν είναι τέλεια, π.χ. η στοίχιση δεν είναι απολύτως σωστή παντού και στις προτάσεις διόρθωσης δεν ειναι εφικτή η εμφάνιση εικόνων, αλλά στην αναγνώριση, κλίση και θεωρία γραμματικής μπορείτε πλέον να βλέπετε τα πολυτονικά γράμματα που μέχρι πρότεινος δε μπορούσαν

Επειδή η λύση αυτή καλύπτει το 90% των αναγκών και δεν είναι τέλεια, τονίζουμε ότι η τελική σωστή λύση είναι να χρησιμοποιείτε στην Android συσκευή σας είτε την έκδοση 31 του Chrome ή νεότερη όταν βγει, είτε να χρησιμοποιείτε τον Mozilla Firefox ( συνιστώμενη λύση ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου